• TILLBAKA TILL HUVUDSIDA
  • ÖPPETTIDER OCH KONTAKT
  • BOKA BORD

Gåsamiddag

Datum och tider

I år serverar vi Gåsamiddag på Kungsmarken igen. Vi erbjuder dels ett vegetariskt alternativ samt att vi, nytt för i år, har 2 olika vinpaket, standard och premium

Här är datum och tider för årets GÅSAMIDDAG

9/11 18:00 Kungsmarken

10/11 12:00 Kungsmarken

Finns även som Take Away, endast förbokning.

Take Away menypris 595kr (förrätt, varmrätt, dessert)

Hämtas på Kungsmarken 9/11 samt 10/11 från 11:00

Gäss från Skåne

Vi är stolta över att våra gäss kommer från familjeföretaget Viking fågel i Össjö utanför Munka-ljungby. Här går alla gässen på bete fram till Mårtensafton i början av november.

”Alla djur föds upp på vår egen gård och slaktas på vårt gårdsslakteri. Vi odlar spannmål och halm till djurens foder och strö. Stallarna värms upp av vår fjärrvärmecentral som eldas med halm från våra egna fält. Djurens gödsel sprids på våra åkrar och ger näring till jorden”

En av alla otroligt duktiga leverantörer vi jobbar med, ett självklart val för oss som både känns och smakar bra.

Amuse
Bränd gåslevermousse samt karamelliserad valnöt

Bröd
Brioche med vispat brynt smör

Förrätt

Svartsoppa med krås, leverkorv, inkokt äpple och syrat plommon

-alternativt-

Gräddad havskräftsbuljong med äpple, kål och krondill

Varmrätt

Skånsk gås från Viking fågel, knaperstekt bröst och confit på lår serveras krispig brysselkål, kryddkokt rödkål, calvados inkokta äpplen samt timjan och sockerbrynt potatis

Dessert
Äpplekaka med mandel, rosmarin och brynt smör karamell

samt hemgjord vaniljglass

Kaffegodis

Pralin smaksatt med salt karamell och rom, mini chokladsavarin samt citrontarte

755 kr

Klicka här för att boka bord på KUNGSMARKEN
ADRESS
Kungsmarken
225 92 Lund
(Karta)

ÖPPETTIDER
(med vissa undantag helgdagar)
Måndag till Torsdag
Café
08:00-18:00
Lunch
11:30-14:00
A la Carte
11:30-16:30
Fredag, Lördag och Söndag
Café
08:00-17:00
Lunch och A la Carte
11:30-16:00
KONTAKT
046-990 10
info@matstudiokungsmarken.com
Maila oss

Scroll to top